• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola sektora usług w globalnym łańcuchu dostaw.

Ostatecznymi czynnikami smaku w winogronie są cukry, kwasy oraz polifenole. Te trzy związki przynoszą winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwaśny oraz gorzki. W każdym czy też razie, istnieje znacząca ilość substancji w winogronach, które gwarantują smak. Substancje te są bieżące w znikomych liczbach (ocenianych w pewnych momentach w milionowych częściach). Wszystkie te substancje dają gronom charakterystyczny smak, formułowany, jako smak istotny. Smak podstawowy znamionuje każdą odmianę winorośli. Większa część składników smakowych znajdują się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Dlatego ważne jest, żeby tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia fundamentalnego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić między aromatem a bukietem. Aromat jest reprezentatywnym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie gdy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona posiadają ten sam aromat, jednakowoż odmienny bukiet.

1. Usługi

2. Subskrybuj

3. Czytaj dalej

4. Przejdź dalej

5. Metody

Categories: Biznes

Comments are closed.